Hoofdzaken

Inspiratie & Borrels

posted by melanie December 24, 2013 2 Comments

Toen ik nog voor de uitgeverij werkte kwam zo nu en dan “de blauwe bak” op tafel. De blauwe bak zat vol met ingezonden manuscripten en meestal puilde hij uit, er kwamen er zo’n 1000 per jaar per post binnen.
Veel manuscripten beginnen met “ik werd wakker en deed mijn ogen open”, of “de bel ging en ik schrok op uit mijn gepeins”. Die gingen vaak retour afzender, want te clichématig.

Clichés zijn er niet voor niets natuurlijk, kennelijk hebben we iets nodig om ons wakker te schudden.
Precies een jaar geleden kreeg ik deze website voor mijn 36ste verjaardag. Ik was er superblij mee, zat boordevol ideeën, maar tegelijkertijd had ik geen plan. U ziet, de oogst van het afgelopen jaar is dan ook bijzonder mager…
Het ontbrak me aan inspiratie, hoewel dat stiekem onzin is want inspiratie is overal mits je je zintuigen op scherp zet. En een plan is totaal onnodig, gewoon beginnen is genoeg. Opnieuw beginnen ook!

Straks komt een dierbare vriend op verjaarsvisite. Hij weet het nog niet, maar we gaan het (weer!) hebben over de inspiratieborrels die we al zo lang willen organiseren (hierover dus later meer, beloofd!). We hebben het allemaal druk, zeggen vaak afspraken af en dan nog het meest die met onze vrienden, want daar kun je prima tegen zeggen dat je moe bent, geen zin hebt of een andere extreem goede reden om op de bank te crashen. Wat overblijft zijn de ‘moetjes’ waar je van vindt dat je er met goed fatsoen niet onderuit kunt. Dat kan anders, vonden wij een jaar geleden. Eens kijken of hij er vandaag nog steeds zo over denkt.

Los daarvan is mijn eerste inspiratieborrel vanavond, in Café de Bruine Pij, om een fris en fruitig nieuw begin te vieren met mijn vrienden. Dank allemaal voor jullie steun in goede en slechte tijden, jullie zijn een vangnet dat nog een olifant kan dragen.

Mijn verlanglijstje voor 2014  in een notendop: doen-doen-doen.

De bel gaat! 😉

You may also like

2 Comments

Annoesjka van Dijk December 24, 2013 at 10:29 pm

Mooi gezegd Mel, en zó waar! Heb een heel mooi jaar, liefs Annoesj xx

Reply
Rene December 25, 2013 at 11:45 am

Prima motto. Ik hoop je het ook allemaal leuk-leuk-leuk wordt.

Reply

Leave a Comment